2024. june 14.
Vazul

1994 évi kiadás
konyvkiad2009.jpg
konyvkiad2010.jpg

Könyvkiadás

1993-ban kezdtük el egy költségbecslési segédlet szerkesztését, melyet 1994 óta az ÉTK Kiadóval közösen jelentetünk meg. A kiadvány célja az, hogy a gyakorlatban előforduló építési feladatok költségét a szakemberek, de a szakmai ismeretekkel nem rendelkező döntéshozók is megbízható pontossággal meg tudják állapítani.

Néhány tételnél - a jobb tájékozódás érdekében - feltüntettük az anyag/díj hányadot is.

A tervezők részére a kiadvány végén néhány épülettípus fajlagos költségét, valamint tervezési díjosztályokat is megadtuk.

A gyakorlatban megjelenő új megoldásokat, az aktuális árakat, a tervezői díjszámításhoz a fajlagos költségeket a jövőben is minden évben megjelentetjük.

Ez a kiadvány 1000 példányszámmal indult. Ma már a Magyar Építész Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és az ÉVOSZ összesen több mint 12000 példányt rendel tagjai számára, ezen kívül kereskedelmi forgalomban is kapható.

Megkezdtük a Mezőgazdasági Költségbecslési Segédlet kiadásának előkészítését is. Ebben – hasonlóan az építőiparhoz – a mezőgazdasági fejlesztések költségeinek megbecsülését kívánjuk elősegíteni. Az MKS első kiadása 2010 tavaszán jelenik meg.

Magyarország tavairól és a közelükben lévő épített örökségeinkről egy könyvsorozat megjelenését tervezzük.

• Vissza az oldal tetejére! •